Prosiaczkowy tort

0 (0 ocen)

Zrobiłam go na moje 21 urodziny!

Składniki:

  • biszkopt przekrojony na 3 części
    krem czekoladowy
    ok. 3 opakowania rurek waflowych

    lukier plastyczny:

    30 ml wody wrzącej
    2 łyżeczki żelatyny
    20 g glukozy
    ok. 450 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Prosiaczkowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy kawałek biszkoptu nasączam wodą, smaruję kremem układając jeden na drugim. Ten najwyższy biszkopt smaruje obficie kremem.
  • 2. Czas na lukier. Żelatynę rozpuszczam we wrzątku, dodaje glukozę. Mieszam. Następnie na blat wysypuję cukier puder i wlewam żelatynę. Mieszam a potem wyrabiam aż będzie gładką kulą. Warto dodać różowy barwnik (ja nie miałam). Formuje prosiaki.
  • 3. Prosiaki sadzam na torcie. Dorabiam oczka mazakiem jadalnym. Z rurek robię płot dookoła tortu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować