Pstrągi zapiekane z porami

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Przepis znalazłam w lokalnej gazecie, bardzo mi się podobał i wypróbowałam, polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 3 pstrągi
    2 pory
    1 mała cebula
    2 łyżki masła
    olej do smażenia
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrągi zapiekane z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć i wyfiletować. Każdy filet pokroić na małe kawałki. Osolić i skropić sokiem z cytryny.
    Fileciki z ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.
    Pora i cebule obrać, umyć i pokroić w plasterki .
    Przesmażyć na1 łyżce masła i 1 łyżce oleju. doprawić solą , pieprzem i szczypta cukru.
    Do naczynia żaroodpornego włożyć smażoną rybę i na to przesmażone pory i cebulę.
    Na wierzch rozdrobnić 1 łyżkę masła i zapiec około 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować