Pstrąg z pomidorową pastą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Słodkowodny pstrąg ma więcej kwasów omega 3 niż tłuste ryby morskie.

  • 20 min

Składniki:

  • duży filet z pstrąga
    1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju
    1/2 pęczka szczypiorku
    gałązka koperku
    garść zielonych oliwek bez pestek
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z pomidorową pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i smarujemy oliwą. Obficie oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i bez przykrycia
    pieczemy minimum 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C.
  • 2. Pomidory osączamy i miksujemy. W razie potrzeby dolewamy oliwy. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy
    i siekamy. Oliwki kroimy w krążki. Pomidory, zieleninę i oliwki mieszamy z sokiem z cytryny. Pastę wykładamy na
    rybę. Podajemy np. z kefirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować