Pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę dodać do masła wraz z posiekaną natką pietruszki , dokładnie wymieszać.
Plastry cytryny oraz pomidora przekroić na pół.
2.Ryby umyć osuszyć na ręczniku papierowym , poodcinać łby.
Każdą rybę naciąć na grzbiecie w czterech miejscach.
Od środka oprószyć pstrągi solą i pieprzem, nafaszerować masłem czosnkowym oraz 4 połówkami pomidora.
3.Od wierzchu na przecięciach położyć pół plasterki cytryny.
Ułożyć ryby w naczyniu żaroodpornym , piec około 25 min z piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać np. z pieczonymi ziemniakami i ulubiona sałatką ze świeżych warzyw.
Komentarze