Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit

0 (0 ocen)

  • 40 min

obiad z rybą w roli głónej

  • 40 min

Składniki:

  • 1-2 pstrągi
    1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy
    sól
    pieprz
    garść białych porzeczek
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka octu winnego
    2 ziemniaki
    roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie almette fruit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać pokroić na plasterki i wrzucić na wrzątek na kilka minut.
    Serek wymieszać ze śmietaną , doprawić oliwą octem, solą i pieprzem.
    Pstrągi umyć. Białe porzeczki rozgnieść i natrzeć nimi pstrągi. Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą.
    Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą.
    Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować