Pstrąg w sosie kurkumowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyj i osusz. Natrzyj przyprawą. Filety zanurzaj w rozkłóconym jajku i obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron.
2.Marchewki oczyść i pokrój. Zalej bulionem i gotuj do miękkości. Następnie zagęśc mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody i sokiem z cytryny. Dodaj kurkumę, paprykę oraz curry. Przypraw solą i pieprzem. Zagotuj.
3.Przygotuj sałatkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Filety pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Pora umyj, osusz. Smaż kilka minut na niewielkiej ilości oleju. Pomidora umyj i pokrój w cząstki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki i wymieszaj z majonezem.
4.Na talerz wyłóż rybę, polej sosem kurkumowym. Obok kładź porcję sałatki.
Komentarze