Pstrąg w sosie kurkumowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dbam o zdrowie mojej rodziny ,szczególnie jeśli chodzi o względy żywieniowe. Często przyrządzam ryby tak, aby stanowiły zdrowy i smaczny posiłek.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety ze pstrąga

    Jajko

    Bułka tarta

    Przyprawa do ryb

    Sos:

    2 szklanki bulionu warzywnego

    3-4 marchewki

    Pół łyżeczki kurkumy

    Szczypta słodkiej papryki i przyprawy curry

    Płaska łyżka mąki

    2 łyżki soku z cytryny

    Sałatka:

    30 dag makaronu falbanki

    Filet z kurczaka

    2 pomidory

    2 garście pokrojonych porów

    Majonez

    Sól

    Pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg w sosie kurkumowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyj i osusz. Natrzyj przyprawą. Filety zanurzaj w rozkłóconym jajku i obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron.
  • 2. Marchewki oczyść i pokrój. Zalej bulionem i gotuj do miękkości. Następnie zagęśc mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody i sokiem z cytryny. Dodaj kurkumę, paprykę oraz curry. Przypraw solą i pieprzem. Zagotuj.
  • 3. Przygotuj sałatkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Filety pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Pora umyj, osusz. Smaż kilka minut na niewielkiej ilości oleju. Pomidora umyj i pokrój w cząstki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki i wymieszaj z majonezem.
  • 4. Na talerz wyłóż rybę, polej sosem kurkumowym. Obok kładź porcję sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować