Pstrąg w galarecie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo smaczny, i ładnie wygląda.

Składniki:

  • ● 2 pstrągi
    ● 3 kostki dorsza
    ● czerwona papryka
    ● sałata
    ● natka pietruszki
    ● majonez
    ● żelatyna
    ● po puszce kukurydzy i czerwonej fasoli
    ● jajko
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz

Pstrąg w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryb odcinamy głowy
    i ogony. Mięso oddzielamy od
    skóry, mielimy z dorszem. Doprawiamy,
    mieszamy z jajkiem.
    Skóry napełniamy farszem
    i zawijamy w folię.
    Gotujemy litr wody z przyprawą uniwersalną,
    pstrągi parzymy 30 minut.
  • 2. Zimne ryby kroimy na 3-cm
    plastry, układamy na półmisku.
    Miejsca przekrojenia ozdabiamy
    majonezem, natką
    i papryką. Wykładamy sałatę,
    kukurydzę i fasolę.
  • 3. Do wywaru wlewamy żelatynę
    (przygotowaną według
    przepisu na opak.), przecedzamy
    i zimnym zalewamy ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy