Pstrąg w cieście francuskim z kurkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 50 min

Potrawa zadowoli najbardziej wymyślne podniebienia.

  • 2 godz. 50 min

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga
    50 dkg kurek świeżych lub mrożonych
    1 płat ciasta francuskiego
    100 ml śmietany kremówki
    1 cytryna
    1 pęczek koperku
    sól
    pieprz
    1 jajko
    2 łyżki masła

Pstrąg w cieście francuskim z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z pstrąga osolić i skropić sokiem z cytryny .Odstawić do lodówki na 2 godziny.
    Kurki udusić na maśle ,dodać śmietanę ,dusić aż płyn odparuje. Osolić i dodać pieprzu do smaku.
    Ciasto francuskie podzielić na 2 części, na każdy położyć po 2 płaty pstrąga ,jeden na drugim, na to położyć kurki i posypać drobno posiekanym koperkiem .Zawinąć ciasto ,skleić brzegi widelcem. Posmarować rozbitym jajkiem. Piec w temp 180st C około 20-25 minut.

Porady

Zamiast kurek można uzyć innych grzybów lesnych lub pieczarek ,tez dobrze smakuje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy