Pstrąg pieczony z mozzarellą i pomidorami

4.5 (167 ocen)

Oboje z mężem uwielbiamy ryby i staramy się przekonać do nich nasze córeczki.

Składniki:

  • 2 duże pstrągi (ok.800g)
    kulka sera mozzarella
    słoiczek pomidorów suszonych (280g)
    pęczek natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony z mozzarellą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyść, umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz, chłodz w lodówce.
  • 2. Przygotuj farsz: ser i pomidory osącz z zalewy, pokrój w kostkę, połącz z posiekaną natką pietruszki (oliwy po pomidorach nie wylewaj). Wszystko wymieszaj ( łyżkę farszu odłóż).
  • 3. Ryby nadziej przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Rozłóż na posmarowanej oliwą blaszce do pieczenia, posyp je łyżką posiekanej natki i skrop oliwą z zalewy pomidorowej. Zapiekaj 30-35 minut w temp.170 st. Pod koniec pieczenia ryby posyp odłożoną łyżką farszu. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Suszone pomidory Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować