Pstrąg pieczony z mozzarellą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby oczyść, umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz, chłodz w lodówce.
2.Przygotuj farsz: ser i pomidory osącz z zalewy, pokrój w kostkę, połącz z posiekaną natką pietruszki (oliwy po pomidorach nie wylewaj). Wszystko wymieszaj ( łyżkę farszu odłóż).
3.Ryby nadziej przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Rozłóż na posmarowanej oliwą blaszce do pieczenia, posyp je łyżką posiekanej natki i skrop oliwą z zalewy pomidorowej. Zapiekaj 30-35 minut w temp.170 st. Pod koniec pieczenia ryby posyp odłożoną łyżką farszu. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.
Komentarze