Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem

4.5 (147 ocen)

  • Dla 2 osób

Pstrąga można podawać z ryżem i warzywami.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 pstrągi w całości (1 pstrąg na osobę)
    1 cytryna
    4 gałązki rozmarynu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zdrowo_jedz 1. Pstrąga oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy na plasterki. Na wierzch i do środka pstrąga wkładamy 2-3 plasterki cytryny i gałązkę rozmarynu. Każdego pstrąga zawijamy oddzielnie w folię aluminiową (szczelnie)
  • zdrowo_jedz 2. Wkładamy pstrągi do nagrzanego do 200 C piekarnika na 20-25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować