Pstrag pieczony

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo szybko sie takiego pstraga przegotowuje ,malo skladnikow a rybka pyszna wychodzi.

  • 60 min

Składniki:

  • Dla jednej osoby :
    *pstrag
    *cytryna
    *pieprz cytrynowy lub kolorowy
    *lyzeczka plasaka suszonego koperku lub 2-3 galazki swiezego koperku
    *sol
    *maka do panierki
    *zabek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrag pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstraga oczyscic ,wypatroszyc ,umyc i dokladnie osuszyc.
  • 2. Rybe natrzc sola ,pieprzem cytrynowym lub pieprzem kolorowym ,ale wtedy wkladamy w srodek plasterek cytryny. Posypujemy koperkiem ,wkladamy pokrojony w plasterki zabek czosnku i odstawiamy na pol godzinny w chlodne miejsce.
  • 3. Nastepnie troche tluszczu ,np. oleju na patelni (ja uzylam patelni grilowej) . Obtaczamy rybe w mace i smazymy po 2-3 minuty z kazdej strony.
  • 4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. . Blache wykladamy papierem do pieczenia.
  • 5. Pstraga przekladamy na blache . Posypujemy sola ,np. swiezo zmielona sola morska .
  • 6. Wkladamy do piekarnika na srodkowa pozycje . Pieczemy 20-30 w zaleznosci od wielkosci ryby . Ja zawsze sprawdzam po okolo 20 minutach , czy juz jest dobra.
  • 7. Przed jedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny .
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Koper Pieprz Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować