Placuszki ziemniaczano-selerowe

4.99 (189 ocen)

  • 30 min

zasmakowałam w plackach z różnymi warzywami, są delikatne w smaku no i zdrowe :)

  • 30 min

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
    ćwiartka selera
    mała cebulka
    jajko
    mąka
    warzywko
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki ziemniaczano-selerowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć obrane ziemniaki, seler i cebulkę. Dodać jajko, warzywko i trochę mąki do związania masy.
    Smażyć cieniutkie placuszki. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami lub same.
    Z tych proporcji wyszło mi 13 placuszków
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować