Placuszki ziemniaczano-cukiniowo-marchewkowe

4.48 (154 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszniutkie

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    1 duża cebula
    trochę szczypiorku
    1 młoda marchewka/małych 2 szt./
    1młodziutka cukinia zielona ze skórką
    2 JAJKA
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    Swieży lub suszony koperek
    Sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Placuszki ziemniaczano-cukiniowo-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę ziemniaków zetrzeć na drobnych oczkach a reszt na srednich oczkach tarki.
    Młodą cukinię razem ze skórką zetrzeć na grubych oczkach. Osączyć na sitku i odcisnąć z nadmiaru soku.
    Cebulę posiekać drobno lub zetrzeć na drobnych oczkach.
    Szczypiorek drobno pokroić.
    Marchew zetrzeć na grubych lu srednich oczkach.
    Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
    Smażyć na rozgrzanym oleju.
    Z TEJ PORCJI WYSZŁO 18 SZTUK.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować