Placuszki z czerstwego chleba

4.5 (193 ocen)

Sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa

Składniki:

  • kilka kromek czerstwego chleba
    3/4 szkl mleka
    4 łyżki mąki
    1 mała cukinia
    1 mała papryka
    pęczek szczypiorku
    2 jajka
    1 łyżeczka czosnku Proeco Polska
    1/2 łyżki chili Proeco Polska
    sól i pieprz
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Placki

Placuszki z czerstwego chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb rozdrobnić i zalać mlekiem, żeby rozmókł. Następnie dodać startą cukinię, pokrojoną paprykę i szczypiorek, wymieszać z jajkiem, mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masę chlebowo-warzywną nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć placuszki na złoto z oby stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czerstwy chleb Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować