Placuszki z bielucha i jagód

4.48 (188 ocen)

  • 15 min

Przepis prosty, jak przysłowiowy drut, a przy tym bardzo smaczny więc zachęcam do wypróbowania.

  • 15 min

Składniki:

  • Na około 6 sztuk:
    1 serek bieluch
    1 jajo
    4 łyżki mąki
    2 łyżki cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 garść jagód (ja użyłam mrożone)

    1 łyżka oleju
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki z bielucha i jagód - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ucieramy z cukrem wanilinowym, dodajemy bielucha i dalej ucieramy. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno wyjść gęstsze niż na naleśniki. Dosypujemy jagody i delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki.
    Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją olejem i smażymy nieduże placuszki do zarumienienia z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować