PLACUSZKI RYBNE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

SMACZNE I SYTE

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie filety rybne bez ości
    1 cebula
    1 listek laurowy
    2 ziarenka ziela ang.
    ok. 1 szklanki wody
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    mleko, kilka łyżek
    Sól , przyprawa uniwersalna
    Koperek posiekany
    pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę włożyć do rondelka podlać wodą nie za dużo i doprawić dodając listek, ziele, przyprawę uniwersalną i pieprz, pogotować kilka minut .
    Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić ,dodać rozdrobnioną lub zmieloną rybę i doprawić do smaku
    pieprzem, czosnkiem granulowanym i solą lub innymi ulubionymi przyprawami.
    Do miski wsypać 1 szklankę mąki i wbić 2 jajka oraz dodać szczyptę soli wymieszać dolewając mleko. Dodać rybę z cebulką i posiekany koperek
    Ciasto ma być dość gęste. Doprawić do smaku .
    Łyżką nabierać ciasto i kłaść na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować