Placuszki ricotta z miodem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na placuszki wzielam od Nigelli, ale zmodyfikowalam go odrobinkę.Sa niesamowicie lekkie, puszyste, pyszne i mozna je zjesc zarówno na śniadanie, obiad jak i kolacje, nie wspominając o deserz

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko kokosowe: 125 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 100 gramów
    - ser ricotta: 250 gramów
    - miód: 3 łyżki
    - PROSZEK DO PICZENIA: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - musli: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Placuszki ricotta z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ricotta hotcakes 1. Mieszamy ricottę z mlekiem kokosowym i żołtkami i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubijamy i dodajemy na końcu. Dosypujemy odrobinę soli i mamy gotową masę na nasze placuszki.
  • ricotta hotcakes 2. Nakładamy na rozgrzaną oliwę za pomocą dużej łyżki i formujemy placuszki. Ważne, żeby nie były za cienkie, bo mogą nam się rozpaść podczas przewracania. Smażymy minutę na jednej i minutę na drugiej stronie. Muszą byc puszyste i rumiane.

    Ja podałam je z miodem i musli, no... przyznaje sie.... i z lodami :) Są wyśmienite i leciutkie. Dodatki możecie wybrac wedle własnego uznania :)

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować