Placki serowo-dyniowe

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne placuszki, bez dodatku cukru. Zawierają bardzo zdrową dynię i suszone owoce:)

Składniki:

  • 200g drobno startej dyni,
    łyżka masła,
    200g półtłustego twarogu,
    1/2 łyżeczki imbiru,
    1/2 łyżeczki cynamonu,
    2 jajka,
    3 łyżki miodu,
    łyżka rodzynek,
    łyżka żurawiny,
    6 łyżek mąki pszennej.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Placki serowo-dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię wymieszać z imbirem i dusić około 5 minut na rozgrzanym maśle, aż dynia nieco zmięknie. Ostudzić. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać miód i żółtka, wymieszać dokładnie. Następnie dodać przestudzoną dynię oraz rodzynki i żurawinę. Na koniec dodać przesianą mąkę oraz cynamon. Białka ubić na sztywno, delikatnie zmieszać z masą. Smażyć z obu stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować