Placuszki kokosowo-truskawkowe z mlekiem w proszku (mleczne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtko zmiksować z cukrami, a następnie połączyć z mlekiem, olejem kokosowym, mąką i mlekiem w proszku.
Białko ubić na sztywną pianę i powoli wmieszać do powyższej masy.
Dodać wiórki kokosowe i truskawki pokrojone na grubsze plasterki.
Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty.
2.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta.
(1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
3. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
(Na zimno również świetnie smakują.)
Komentarze