Placuszki dyniowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Są tak pyszne, że mój 17-miesięczny synek zjadł całego placuszka i upominał się o następny.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki dyni
    2 banany
    5 łyżek cukru
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    szczypta soli
    3 jajka
    12 łyżek mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia

Placuszki dyniowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną ze skórki dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i wymieszać. Banany obrać i pokroić w drobną kosteczkę, następnie połączyć z dynią, dodać jajka, cukier, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać składniki na jednolitą masę, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Serwować z cukrem pudrem lub sosem owocowym.

Porady

Do krojenia bananów użyłam drucianą kratkę do krojenia sałatki warzywnej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy