Placuszki drobiowe z botwinką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć błonki i tłuszcz. Pokroić w małą kostkę. Przyprawić obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Dokładnie wymieszać i odstawić.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Botwinkę umyć, małe buraczki obrać i razem z liśćmi drobno pokroić.
Masło roztopić na patelni i przesmażyć botwinkę oraz pieczarki. Ostudzić i dodać do mięsa. Wbić jajka, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Masę kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone, odcedzić z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze