Placuszki biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie żółtka. Dodać mąkę, śmietanę, wodę, ocet winny i owoce i dokładnie wymieszać.
Na patelnię kłaść łyżką małe porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor na bardzo małym ogniu.
2.Owoce obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
3.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie żółtka. Dodać mąkę, śmietanę, wodę, ocet winny i owoce i dokładnie wymieszać.
4.Na patelnię kłaść łyżką małe porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor na bardzo małym ogniu.
5.Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru.
Placuszki udekorować śmietaną i kawałkami owoców.
Komentarze