Placki ziemniaczane z nadzieniem

5 (160 ocen)

  • 30 min

bardzo łatwa i szybka do zrobienia :) mąż i córcia zajadają aż się uszy trzęsą :) mniam mm,,..

  • 30 min

Składniki:

  • *Placki
    1 duży ziemniak lub 1/2 kg
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    sól
    pieprz
    *Farsz:
    mięso mielone
    keczup
    cebula
    zielona pietruszka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąką, przyprawy..
  • 2. Na rozgrzany olej kłaść łyżkę masy ziemiaczanej, na to mięso wcześniej usmażone z cebulką i keczupem i posypać zieloną pietruszką – przykryć masą ziemiaczaną.
  • 3. Smażyć na złoty kolor.

Porady

można również podawać z sosem również bardzo dobre...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować