Placki ziemniaczane pod szpinakową kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nietypowe placuszki ziemniaczane pod kołderką ze szpinaku to świetny pomysł na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • - ok. 4 ziemniaków
    - 2 jaja
    - łyżka mąki
    -sól, pieprz
    - szpinak brykiet - 150 g
    - feta 50 g
    - 1 cebulka
    - 2-3 ząbki czosnku
    - oliwa do szpinaku i smażenia placków

Placki ziemniaczane pod szpinakową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i chwilkę smażymy. Wrzucamy szpinak dusimy do rozmrożenia. Dodajemy rozgniecioną fetę, mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 2. Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajka, mąkę, przyprawy i mieszamy. Smażymy na złoty kolor.
  • 3. Na gotowe placki nakładamy porcję szpinaku.

Porady

Jeszcze lepsze są polane sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy