Placki z nadzieniem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować. I w moim zawodzie (księgowy), i w hobby (gotowanie) potrzebnajest dokładność.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● sól, pieprz
    ● 1 cebula
    ● 2 łyżki mąki
    ● 1 jajko
    ● olej
    Nadzienie do wyboru: gulasz
    ● żółty ser
    ● biały ser
    ● pieczeń rzymska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy masę ziemniaczaną
    jak na zwykłe placki.
  • 2. Na gorący olej na patelni
    kładziemy cienką warstwę
    masy ziemniaczanej. Na niej
    układamy nadzienie, a na to
    ponownie warstwę masy.
  • 3. Gdy placki z jednej strony
    są już upieczone, dwoma szerokimi
    łopatkami obracamy je
    na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować