PLACKI Z CUKINII ZE ŚMIETANĄ, ŁOSOSIEM I KOPERKIEM

2 (1 ocen)

  • 25 min

Świetnie smakują z kleksem dobrej, kwaśnej śmietany, wędzonym łososiem i pachnącym koperkiem.Takie połączenie idealne zarówno na obiad, jak i np. kolację na ciepło.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    * cukinia – 1 szt
    * duże jajko – 1 szt
    * duża cebula – 1 szt
    * mąka pszenna – ok. 3/4 szkl
    * sól, pieprz – do smaku

    DODATKOWO:

    * kwaśna śmietana
    * wędzony łosoś
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Kotlety Placki

Placki z cukinii ze śmietaną, łososiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Cukinię trzemy na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.

    Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy.

    Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

    Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kabaczek Łosoś Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować