Placki z cukinii z dipem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zetrzeć cukinię na grubej tarce i odstawić na 10 minut, aż cukinia będzie w miarę sucha.
2.Przełożyć cukinię do dużej miski. Dodać czosnek, dymkę, ser, zioła, gałkę muszkatołową, mąkę i pieprz. Ubić jajka w misce i wymieszać razem z cukinią - ciasto będzie dość luźne
3.Tymczasem, wymieszać jogurt, ogórek, koperek, pieprz. Przykryć i pozostawić do schłodzenia
4.Rozgrzać olej na dużej, szerokiej patelni na średnim ogniu. Nakładać 4 duże łyżki ciasta i smażyć przez 2-3 minuty z każdej strony. Wyjąć, osączyć na ręczniku papierowym i włożyć do nagrzanego piekarnika (do czasu aż usmaży się wszystkie porcje). Smażyć kolejną partię ciasta w ten sam sposób.
Komentarze