Ciekawe, niecodzienne połączenie składników, a do tego bardzo szybko się je przygotowuje :)
30 min
Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
10 dag sera żółtego
2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany
1 jajko
6 suszonych pomidorów w oleju
1/2 czerwonej papryki
sól, pieprz
Placki z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka osączyć z zalewy na sicie. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory osuszyć z zalewy i pokroić. Wszystkie składniki połączyć, dodać mąkę, śmietanę i jajko i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
2.Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze