Placki z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawe, niecodzienne połączenie składników, a do tego bardzo szybko się je przygotowuje :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
    10 dag sera żółtego
    2 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany
    1 jajko
    6 suszonych pomidorów w oleju
    1/2 czerwonej papryki
    sól, pieprz

Placki z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka osączyć z zalewy na sicie. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory osuszyć z zalewy i pokroić. Wszystkie składniki połączyć, dodać mąkę, śmietanę i jajko i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Smażenie placków 2. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy