Placki z twarożku

0 (0 ocen)

Kuchenny recykling, czyli pomysł na śniadanie lub kolację z wykorzystaniem resztki twarożku. Placki świetnie smakują podane z sałatką z pomidorów.

Składniki:

  • Na 5 placków:
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    2 łyżki twarożku ze szczypiorkiem
    1 łyżka mleka
    1 łyżka startego żółtego sera
    sól, pieprz

Placki z twarożku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wbić do miski, rozkłócić widelcem, wymieszać z mąką i mlekiem na gładkie ciasto. Do ciasta dodać twarożek i ser, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć placuszki na wolnym ogniu. Podawać na ciepło, w towarzystwie świeżych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy