Placki wątróbkowe z ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Placki te to inny sposób podania wątróbki, idealnie komponują się z kiszonym ogórkiem

  • 20 min

Składniki:

  • 10 dag wątróbki drobiowej
    3 ogórki kiszone
    2 cebule
    1 łyżka masła
    ząbek czosnku
    papryka słodka
    sól
    pieprz

Placki wątróbkowe z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
  • 2. Cebulę umyć, obrać i pokroić.
    Zeszklić je na maśle.
  • 3. Wątróbkę umyć. Dodać do cebulki.
  • 4. Ogórki pokroić w kosteczkę.
  • 5. Gdy wątróbka będzie lekko podduszona doprawić papryką, solą i pieprzem.
    Zmiksować na gładką masę (razem z ogórkami).
  • 6. Na rozgrzaną patelnię kłaść łyżką masę i smażyć z obydwóch stron.

Porady

Placki dość szybko przywierają, dlatego trzeba uważać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy