Placki po węgiersku

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Danie to poznałam pracujac w restauracji, troche je zmodyfikowałam po swojemu.:)

  • 60 min

Składniki:

  • Skaldniki na placki ziemniaczane oraz wykonanie znajdziesz tutaj :

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chrupiace-placki-ziemniaczane-2

    Skladniki na farsz:
    papryka czerwona
    pieczarki lub inne grzyby
    cebula
    koncentrat pomidorowy
    ser zolty
    przyprawy
    mieso ( indywidualnie, to co lubimy- moze byc wieprzowe, wolowe, drobiowe pokrojone w koste na gulasz, nawet mieso mielone moze byc.:) lub mortadela
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryke, pieczarki oraz cebule kroimy w kostke.
    Mieso przyprawiamy, kroimy w kostke smazymy na rumiano. Dodajemy warzywa, podsmazamy, Zalewamy woda lub bulionem dodajemy koncentrat pomidowrowy. Dusimy do miekkosci. Przyprawiamy. Farsz ma byc pikantny.

    Smazymy placki ziemniaczane, moga byc duze na wielkosc patelnii lub male.

    Wkladamy farsz na placek, skladamy na pol lub przykrywamy drugim plackiem. Dajemy plaster zoltego sera lub posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia lub wkladamy do mikrofalii.
    Dekorujemy ketchupem, mozna zrobic wasy z papryki.
    Samecznego!

Porady

Farsz mozna przygotowac dzien wczesniej aby przeszedł smakiem. UWAGA ABY FARSZ NIE WYSZEDL ZA ZADKI!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować