Placek otrębowy ala pizza z roszponką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dzisiaj pomysł na świetne śniadanie. Placek otrębowy jest idealny jako oszukana pizza. Właściwie z czym go zjemy zależy tylko od nas. U mnie wersja z roszponką, pomidorkami koktajlowymi oraz twarogiem typu włoskiego.

  • 15 min

Składniki:

  • * kostka twarogu półtłustego
    * jajko
    * 15 łyżek dowolnych otrębów, u mnie pszenne oraz owsiane
    * sól, pieprz

Placek otrębowy ala pizza z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie mieszam, na zwartą i gęstą masę. Przekładam na patelnię teflonową bądź do formy silikonowej. Ja przeważnie opiekam placek na patelni, przez około 10 minut z każdej strony, na bardzo małym gazie. Można także piec go przez 20 minut w 200 stopniach. Gotowy placek odkładam na kratkę do przestygnięcia. Smaruję sosem pomidorowym i układam na nim ulubione dodatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy