Uwielbiam ciasta domowe, ale od miesiąca nie mogę ich jeść, bo karmię piersią. Suchy biszkopt szybko mi się znudził, więc wymyśliłam ciasto, które bez wyrzutów sumienia przy diecie karmiącej mamy można jeść ze smakiem :) Do tego robi się je błyskawicznie, a więc przy dziecku da się to zrobić.
4.5 (199 ocen)
Porady
Na wierzch można dodać też owoce - brzoskwinie czy maliny. Ja póki co czekam aż pojawią się świeże, więc użyłam tylko biszkoptów. Galaretkę na wierzch dobrze jest doprowadzić w lodówce do stanu lekkiego stężenia przed wylaniem żeby nie powlewała się w masę. Ciasto po nałożeniu masy i drugiej warstwy biszkoptów przed wylaniem galaretki warto na kilka minut wstawić do lodówki. Gotowe jest do jedzenia po kilku godzinach w lodówce, więc najlepiej robić je na noc :)
Komentarze