Płatki śniegu to nic innego jak rozetki w kształcie gwiazdki.Przepis jest bardzo prosty i szybki podobnie jak ich jedzenie.Przypominają faworki .Moje są na słodko lecz można zrobić także na pikantnie.
4.75 (4 ocen)
Porady
Do wykonania przepisu potrzebna jest specjalna foremka do rozetek ( gruba aluminiowa lub żeliwna foremka przypominająca gwiazdę,motylka,płatek śniegu czy inny wzór na dość długim patyczku zakończonym metalową końcówką do trzymania.Większość ma takie w domu po mamie,babci jeśli jednak okaże się ,że nie mamy takiej można dostać na prawie każdym targowisku za około 7 zł lub zamówić w sklepie internetowym. Warto mieć je w domu ,ponieważ można wykonać je także na słono lub pikantnie,należy pamiętać by nie dodawać cukru a w zamian dać pieprz,paprykę ,sól, zioła.Podawać z peso lub innym sosem jako dodatek do obiadu lub przekąska.
Komentarze