potrawka staropolska

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

świetna na imprezy

Składniki:

  • ½ kg. kiszonych ogórków
    ½ kg pieczarek
    ½ kg kiełbasy śląskiej
    ½ kg boczku wędzonego
    3 cebule
    3 pomidory
    1-1,5 szkl. bulionu
    sól, pieprz
    keczup,
    olej,
    liść laurowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Potrawka staropolska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju.
    Kiełbasę, boczek i cebule kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do pieczarek.
    Ogórki kroimy w drobne paseczki, pomidory obieramy ze skórki i łączymy zresztą składników.
    Potrawkę dusimy ok 30min na małym ogniu.
    Dodajemy bulion, keczup, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli ten przepis Ci posmakował, wypróbuj inne przepisy z działu kuchnia staropolska.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować