Potrawka pieczarkowa z jajkiem

0 (0 ocen)

Dietetyczna potrawka z musztardowym posmakiem.

Składniki:

  • 200 g oczyszczonych małych pieczarek
    1 średnia biała cebula
    2 duże jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki oleju
    150 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka wody
    6 łyżeczek musztardy stołowej
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pieprz biały mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy Potrawka

Potrawka pieczarkowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka pieczarkowa z jajkiem 1. Pieczarki (w całości) i posiekaną cebulę przesmażyć (5 min) na oleju, mieszając. Wlać 2/3 szklanki wody i dodać pieprz ziołowy, doprowadzić do wrzenia - gotować 10 min.
  • Potrawka pieczarkowa z jajkiem 2. Jogurt, musztardę, 1/3 szkalnki wody i mąkę dokładnie wymieszać - zawiesinę wlać do pieczarek. Chwilę gotować. Na końcu dodać pokrojone w kostkę jajka i wymieszać. Potrawkę doprawić do smaku. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jogurt Musztarda Pieczarki Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować