Potrawka z ryżu

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo często robię tę potrawkę, ponieważ smakuje i na ciepło, i na zimno. Podaję ją przy różnych okazjach.

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu
    3-4 średnie marchewki
    2 średnie pory
    7 jajek
    filet z kurczaka
    sól, pieprz, maggi
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, a pora kroimy na drobne kawałki.
  • 2. Marchewkę z porem podsmażamy na oleju na patelni i dusimy na małym ogniu, aż trochę zmiękną.
  • 3. Z jajek smażymy mocno ściętą jajecznicę. Filet kroimy na drobne kawałki i smażymy na patelni.
  • 4. Wszystkie składniki mieszamy z ryżem, doprawiamy solą, pieprzem i maggi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować