Potrawka z kalafiora i owoców morza

0 (0 ocen)

Kalafior duszony w pysznym połączeniu z mieszanka owoców morza, do zjedzenia z kaszą jaglaną, ryżem brązowym lub bagietką.

Składniki:

  • •500g owoców morza
    •1 kalafior
    •150 fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej
    •1 cebula
    •1 zabek czosnku
    •łyzka masła
    •łyżka oleju
    •sól himalajska
    •pieprz
    •chili
    •łyżeczka tymianku
    •150ml białego wina
    •natka pietruszki

Potrawka z kalafiora i owoców morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy drobno i szklimy na dużej patelni na maśle rozgrzanym z dodatkiem oleju.
    Mrozonkę mieszanka owoców morza wysypujemy na durszlak i płuczemy pod wodą.
    Kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy, odsączamy.
    Cebulę podlewamy winem i minute odparowujemy, dodajemy kalafiora, fasolkę i owoce morza oraz przyprawy i przecisniętym przez praskę czosnek. Przykrywamy przykrywka i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy