Bazowy przepis na te potrawke dostalam od znajomej z Tajlandii.Po lekkiej modyfikacji ostrosci i kilku probach-oto efekt.Aromatyczna,egzotyczna,sycaca,pyszna potrawka.Mila odmiana ktora napewno zasmakuje amatorom kuchni azjatyckiej:)
4.5 (157 ocen)
Porady
1) ta potrawa moze byc wzbogacona o inne przyprawy ktore lubicie-mozecie dodac liscie limonki kaffir, liscie curry czy zielone tajskie chili. uregulujcie tez pikanterie tego dania wedlug wlasnych upodoban:) wazne tylko zeby dobrze doprawic calosc i uzyskac rownowage miedzy slodkoscia,ostroscia,kwaskiem a slonoscia- poniewaz w tym tkwi sekret kuchni tajskiej:) danie te bedzie tez swietnie smakowalo z krewetkami,ryba lub udkami kurczaka. do potrawki mozna podac czastke limonki, lub posypac natka kolendry :) smacznego:)
Komentarze