POTRAWKA Z INDYKA Z WARZYWAMI I CURRY

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Smaczna potrawka z wykorzystaniem mięsa z pieczonego indyka.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 80 dag mięsa z indyka pieczonego/gotowanego
    1 marchewka
    kawałek korzenia selera
    biała część pora
    1 pomidor
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    curry,
    sól,
    pieprz,
    1/2 szklanki smietanki
    2 łyżki oleju
    1/2 szklanki bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z indyka z warzywami i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać na patelni, dodać posiekana cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać marchwke starta na dużych oczkach, selera i pora pokrojnego w krążki. Mięso pokroić na niewielkie kawałki dodać do warzyw, podlać bulionem i dusić pod przykryciem. Pomidora pokroić na kawałki, dodać do mięsa. Pod koniec dodać śmietankę, sól, pieprz, curry. Podawać z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować