Nadmiar świątecznej fasoli z grzybami i cebulką wykorzystałam do zrobienia pysznej potrawki.
Składniki:
Świąteczna fasola z grzybami i cebulką ( miałam ok, 400 g )
mięso z piersi pieczonej kaczki
1 płaska łyżka mąki plus 1 łyżeczka margaryny (lub inny tłuszcz,np z pieczonej kaczki)
majeranek,cząber, sól i pieprz do smaku
sos sojowy lub maggi (do smaku)
woda ( ok. 1 szklanki)
natka pietruszki
Potrawka z fasoli,grzybów i mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę z grzybami prełożyć do większego garnka.Mięso pokroić w większa kostkę lub paski,dodać do fasoli. Na patelni zrumienić mąkę z tłuszczem,rozprowadzić wodą,wymieszać by nie było grudek.Zasmażkę wlać do fasoli z mięsem i grzybami,wymieszać,chwilkę gotować.Doprawić przyprawami,w razie konieczności dolać więcej wody.Na końcu gotową potrawkę udekorować natką pietruszki.Podawać gorącą z pieczywem.Smacznego:)
Komentarze