Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku)

0 (0 ocen)

Dania z fasolki są bardzo syte. Ja od dziecka lubię fasolkę i wszystkie dania z nią związane.Taką fasolkę można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek.

Składniki:

  • fasola czerwona z puszki - 1 puszka
    fasola biała z puszki - 1 puszka
    przecier pomidorowy - 2 łyżki
    ketchup pikantny - 2 łyżki
    woda - 450 ml.
    kiełbasa śląska - 3 pętka
    cebula - 1 szt.
    ząbek czosnku - 1 szt.
    sól i pieprz - do smaku
    cukier - 1 łyżeczka ( płaska )
    majeranek - 1 łyżeczka
    ziele angielskie całe - 4 kulki
    liście laurowe - 1 szt.
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-15cugje 1. Kiełbasę kroimy w plastry i smażymy na złoty kolor. Do kiełbasy wrzucamy posiekany czosnek. Mieszamy.
  • image-1vj0b6g 2. W garnku umieszczamy fasolkę. Dodajemy szklankę wody i gotujemy na małym gazie, aż zmięknie. Dodajemy kiełbasę.
  • image-0lvreed 3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy. Dodajemy do fasolki. Mieszamy. Dodajemy resztę wody oraz przecier i ketchup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy cukier, ziele angielskie, liść laurowy oraz majeranek. Mieszamy i gotujemy jeszcze 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasola czerwona Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować