Potrawka warzywna z parówkami i ryżem

4.5 (162 ocen)

Danie proste i szybie w przygotowaniu a bardzo smaczne , syte i rozgrzewające :)

Składniki:

  • ( na 4 porcję)
    1 biała papryka
    1 cebula
    200 g. pieczarek
    2 pomidory
    4 parówki delikatesowe
    2 łyżki masła
    200 g. koncentratu pomidorowego
    sól , pieprz , chili
    2 torebki ryżu białego (Parboiled)
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Potrawka warzywna z parówkami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oraz cebulę obrać , wszystkie warzywa umyć i osuszyć.
    Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę , pieczarki w plasterki.
  • 2. W garnku rozgrzać masło , wrzucić składniki , smażyć do zmiany koloru.
    Po tym czasie pomidory pokroić w kostkę , dodać do garnka , zalać wodą tyle by przykrywała parę cm. warzywa.
  • 3. Parówki obrać odwinąć z foli , pokroić w cienie plasterki.
    Gdy woda w potrawce zacznie się gotować dodać parówki , koncentrat pomidorowy oraz przyprawy-całość dokładnie wymieszać.
    Zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min.
  • 4. W osolonym wrzątku ugotować ryż ok 15 min.
    Ugotowany ryżu rozdzielić na porcję , podawać z gorącą potrawką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować