Potrawka warzywna z parówkami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oraz cebulę obrać , wszystkie warzywa umyć i osuszyć.
Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę , pieczarki w plasterki.
2.W garnku rozgrzać masło , wrzucić składniki , smażyć do zmiany koloru.
Po tym czasie pomidory pokroić w kostkę , dodać do garnka , zalać wodą tyle by przykrywała parę cm. warzywa.
3.Parówki obrać odwinąć z foli , pokroić w cienie plasterki.
Gdy woda w potrawce zacznie się gotować dodać parówki , koncentrat pomidorowy oraz przyprawy-całość dokładnie wymieszać.
Zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min.
4.W osolonym wrzątku ugotować ryż ok 15 min.
Ugotowany ryżu rozdzielić na porcję , podawać z gorącą potrawką.
Komentarze