Potrawka warzywna

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Nie pracuję, bo jestem na wcześniejszej emeryturze. Mam dużo czasu na uprawianie działki. Z zebranych warzyw robię przetwory.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 4 słoiki 0,9 l:
    ● 3 kg pomidorów
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 1/2 kg marchewki
    ● 2 papryki
    ● 1 szkl. ryżu
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka warzywna 1. Pomidory sparzamy, obieramy
    ze skórki, kroimy w małe
    kawałki. Marchewki obieramy,
    myjemy i ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Papryki myjemy,
    osuszamy i usuwamy
    gniazda nasienne. Miąższ kroimy
    w małą kostkę. Cebule
    obieramy i siekamy.
  • Potrawka warzywna 2. Warzywa gotujemy w małej
    ilości wody ok. 1 godziny, od
    czasu do czasu mieszając. Następnie wlewamy olej, wsypujemy
    ryż, doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
    Gotujemy jeszcze godzinę.
  • Potrawka warzywna 3. Gorący paprykarz wkładamy
    do wyparzonych słoików
    i pasteryzujemy ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować