Potrawa chińska

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Idealny pomysł na ciepłą kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 papryki czerwone
    3 papryki zielone (ja użyłam swoją zamrożoną)
    1 papryka żółta
    1 podwójna pierś z kurczaka
    3 większe cebule
    2 przyprawy Fix do potraw chińskich Knorr
    1 cukinia
    1 szklanka ryżu
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawa chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piersi usmażyć 1. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu.
  • cebulka 2. Cebulkę pokroić w średniej grubości kostkę, przysmażyć na tłuszczu.
  • papryki pokroić 3. Papryki pokroić w kostkę.
  • Przyprawa do potraw chińskich 4. Przyprawę Knorr do potraw chińskich rozmieszać w wodzie wg przepisu na opakowaniu, namoczyć ok 10 min.
  • cebulkę i paprykę połączyć z kurczakiem 5. Paprykę i usmażoną cebulkę połączyć z kurczakiem. Cukinię pokroić w kostkę, dodać do potrawy, smażyć kilka minut.
  • Dodac fix do potraw chińskich 6. Rozmieszaną i namoczoną przyprawę do potraw chińskich wlać do kurczaka z papryka i cebulką, gotować do miękkości papryki.
  • 7. Ryż ugotować.
  • Potrawa chińska 8. Ryż nałożyć na talerz, polać potrawką.

Porady

Można również ugotowany ryż bezpośrednio wrzucić do potrawki i wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurczak Papryka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować