Porcja indyka z warzywami i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na niedzielny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • udziec indyczy ok 600 na 3 porcje
    2 marchewki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    pół papryki czerwonej
    kawałek pora (biała część) ok 10 cm
    pół łyżeczki rozmarynu
    sól
    pieprz
    2 łyżki octu balsamicznego
    3 łyżki śmietany 18%

Porcja indyka z warzywami i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • porcja indyka w warzywach 1. Udziec oczyścić, przeciąć na 3 równe porcje, w głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i przyrumienić z obu stron porcje mięsa. Dodać marchewkę, pokrojoną na kawałeczki, por i paprykę pokrojone w paseczki dodać też cebulę i czosnek oraz rozmaryn i przyprawić do smaku solą i pieprzem. podlać octem balsamicznym i ok 3/4 szkl wody. Dusić do miękkości ok 40 min. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zestawić z ognia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-215n212