Porcja indyka i pikantne warzywne puree

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

indyk w warzywach

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 800 g udźca indyka
    1 marchewka
    3 pietruszki
    pół selera
    por
    cebula
    100 ml wina bialego półwytrawnego
    bulion ok 1,5 szkl
    oregano
    majeranek
    sól
    pieprz
    2 łyżki śmietany
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Porcja indyka i pikantne warzywne puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso umyć i podzielić na 3 porcje, warzywa pokroić na kawałki (nie muszą być drobne ani równe)
    Porcje mięsa przyrumienić na patelni, podlać winem i niewielką ilością bulionu, dodać warzywa i przyprawy, dusić pod przykryciem ok 1 godzinę, od czasu do czasu uzupełniać płyn bulionem.
    Kiedy mięso juz będzie miękkie, wyjąć je i umieścić w naczyniu by nie stygło a warzywa zmiksować na puree dodając śmietanę doprawić solą i pieprzem by puree nie było mdłe.
    Mięso podać z puree i pieczonymi ziemniakami. Posypać obficie natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować