1.Kulki kokosowo-serowe:
Wszystkie składniki połączyć. Z masy uformować kulki (nieco mniejsze niż orzech włoski) i włożyć na 30 minut do zamrażalnika (gdy dobrze zamarzną, będzie łatwiej je wciskać w ciasto).
2.Ciasto:
Wszystkie składniki należy ogrzać do temp. pokojowej. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku i białko. Miksując na zmianę dodawać śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i mleko, zmiksować. Do blaszki (35/25 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia wylać najpierw jasne ciasto, następnie na jasnym równomiernie rozprowadzić ciasto kakaowe.
3.Na wierzchu ułożyć w rzędach zamrożone kulki serowo-kokosowe, lekko je wciskając.
4.Ciasto piec około 45-50 minut w temp. 180*C do tzw. suchego patyczka. Wystudzić.
5.Masa śmietankowa:
Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem, wyłożyć na wystudzone ciasto. Wierzch posypać kakao lub startą czekoladą.
Komentarze