Porzeczkowy bananowiec na owsianym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.daktyle zalewamy gorącą wodą odstawiamy aby zmiękły, gdy wystygną blendujemy na masę, łączymy z płatkami owsianymi w ilości dowolnej, im więcej tym spód ciasta bardziej spójny. tortownice wykładamy połączoną masą.
2.na spód kroimy banany w ilości dowolnej, wedle upodobań jak gruba ma być warstwa bananowa.
3.żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie lub mleku, gdy ostygnie łączymy z jogurtem i budyniem. nastepnie gotową masę wylewamy na banany.
4.galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia
5.na masę jogurtową wykładamy porzeczki w ilości dowolnej i na to wylewamy tężęjącą galaretkę. wstawiamy do lodówki aby masy stężały, na ok.3 godziny. Gotowe :)
Porady
Polecam budyń o samku białej czekolady do masy jogurtowej :)
Komentarze