Porzeczkowo sojowy deser bezcukrowy

0 (0 ocen)

  • 7 godz. 30 min

Koktajle na bazie mleka roślinnego bardzo często u mnie są robione. Wersja bez cukru dietetyczna.

  • 7 godz. 30 min

Składniki:

  • ½ szklanki mleka sojowego
    20 dkg porzeczek czarnych
    15 dkg truskawek
    2 maliny
    Mięta świeża

Porzeczkowo sojowy deser bezcukrowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do formy na kostki lodowe wlewam mleko sojowe po 2 łyżeczki do każdej przegródki. Porzeczki myję, obieram, miksuję blenderem, następnie przekładam do foremki, dolewam na końcu jeszcze do pełna mleko sojowe. Formę wkładam na noc do lodówki. Resztę masy porzeczkowej przecieram przez sito powstanie fajny sos, którym poleje talerze. Truskawki myję, obieram , miksuje blenderem i wylewam na talerz. Dodaję kostki lodowe. Dekoruję miętą, owocami.e z musem z truskawek, i musem z porzeczek.

Komentarze

Podobne przepisy